Ünnepelt a nyomda

Izgalmas és tartalmas 25 évet tudhat maga mögött a veszprémi Prospektus Nyomda. Van mit ünnepelni, fogalmazta meg Porga Gyula polgármester. Kijártak egy iskolát, s olyan jól csinálták, hogy tananyaggá váltak. Folyamatosan építkezve az ország egyik legjobb – ha nem a legjobb – nyomdáját hozták létre.

Volt és van mit ünnepelnie a Prospektus Nyomda Kft.-nek, hiszen folyamatosan építkezve az ország egyik legjobb – ha nem a legjobb – nyomdáját hozták létre. Huszonöt évesek lettek.

Rögös útra lépett Szentendrei Zoltán, amikor 1986-ban megalapította a jogelőd gazdasági munkaközösséget. Egy garázsban kezdték a tevékenységet, majd új helyre, végül egy még nagyobb telephelyre költöztek.

Szentendrei Zoltánnak az volt a mániája, hogy az ország legjobb nyomdáját akarja magáénak tudni. Ennek megfelelően folyamatosan építkeztek. Mindig a legkorszerűbb gépeket vették, olyat, ami még az országban sem volt.

A sziszifuszi munka gyümölcse beérett. Mára 2,5 milliárd forint értékű épülettel, illetve eszközzel rendelkeznek, a világ legnagyobb nyomdagépgyártójának a referenciahelyévé váltak. Európa egyik legkorszerűbb kis-közép méretű nyomdájában ötven embernek adnak munkát. Még a válság ideje alatt sem volt leépítés.

Izgalmas és tartalmas 25 évet tudhat maga mögött a társaság. Van mit ünnepelni, fogalmazta meg Porga Gyula, Veszprém polgármestere. Kijártak egy iskolát, s olyan jól csinálták, hogy mára tananyaggá váltak. Amit tettek, ahogy tették, példaértékű lehet más vállalkozások számára is. A sikeres vállalkozások a város sikerei is egyben.

A nyomdásztársadalom nevében hajtott fejet Szentendrei Zoltán és csapata teljesítménye előtt dr. Horváth Csaba, a Magyar Nyomdász Szövetség elnöke. Ő egyébként egy svédországi konferenciát szakított meg azért, hogy itt lehessen. Ez azért árulkodó.

A jubileumi születésnap feledhetetlen volt mindenki számára, hiszen a szakma krémje, a megrendelők mellett olyan nagyágyúk is felléptek, mint az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapat tagja vagy Vastag Csaba énekes. 

Forrás: Napló-Online.hu