24 órás ügyelettel várják a havat

24 órás készenléti ügyeletet tartanak március 15-ig a városüzemeltetési üzem munkatársai, négy nagy teljesítményű toló és szóró tehergépjármű, valamint öt járdatakarító személyzettel együtt biztosítja, hogy szükség esetén azonnal kivonulhassanak az utakra - tudtuk meg Sudár Lászlótól.

A hajnali fagyok az eddigi enyhe tél ellenére is bőven adnak munkát a városüzemeltetési üzem munkatársainak. A Völgyhídon jelentkeznek először a lefagyások.

24 órás készenléti ügyeletet tartanak november 15. és március 15. között a városüzemeltetési üzem munkatársai, négy nagy teljesítményű toló és szóró tehergépjármű, valamint öt járdatakarító személyzettel együtt biztosítja, hogy szükség esetén azonnal kivonulhassanak az utakra - tudtuk meg Sudár Lászlótól. A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. városüzemeltetési üzemvezetője elmondta, további hét alvállalkozóval tartják a kapcsolatot, akik igény esetén egy órán belül munkába állnak. - Komolyabb havazás esetén egyszerre összesen több mint húsz jármű járja a várost - tette hozzá.

Bár az idei tél eddig meglehetősen enyhe volt, január közepéig 130-140 tonna szóróanyagot használtak fel, főként akkor, amikor nappal eső, havas eső esett, s az az éjszaka folyamán lefagyott. Rendszeresen járőröznek a hajnali órákban, s ha szükséges, kivonulnak. A Völgyhídon jelentkeznek először a fagy jelei, majd az Egry-lakótelepen élők láthatnak útszóró járműveket, de a Cholnoky-lakótelepen, a Rózsa-Simonyi-Lóczy utca kereszteződésében kialakított körforgalom is hamar síkossá válik - mondta az üzemvezető.

Havazás esetén előbb a fontosabb intézmények megközelíthetőségét biztosítják, majd a gyűjtő- és busz útvonalakat, meredek szakaszokat tolják le és szórják, ezt követően mennek csak a mellékutcákba, ahol csak tolják a havat. Sudár László közölte, felkészültek a havazásra, 30 napra elegendő szóróanyaggal rendelkeznek.

Forrás: Vehír.hu