Adásban vagy! – újjáéledő tévéfesztivál

A Korrektúra Kft. arra vállalkozott, hogy újjáéleszti a veszprémi tévés találkozókat, és június 2526-án megrendezi a Kamera Korrektúra Televíziós Fesztivált, amelyen a hazai és a határon túli televíziós alkotások versengenek a zsűri és a nézők kegyeiért...

Nagy hagyománya van Magyarországon a televíziós fesztiváloknak. A Korrektúra Kft. arra vállalkozott, hogy újjáéleszti ezt a népszerű rendezvénysorozatot, és június 2526-án Veszprémben megrendezi a Kamera Korrektúra Televíziós Fesztivált, amelyen a hazai és a határon túli televíziós alkotások versengenek. A fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap és az NMHH támogatásával jön létre. 

 
Részletes program a képre kattintva

A tévéfesztivál zsűrijének elnöke Vitézy László rendező: "Tapasztalatom szerint az a műsor sikeres, amelyik rezonálni képes a nézősereg lelkében meglévő érzésekre. Ennek következményeként egy produkció annyit ér, amennyire fel tudja mérni azt a lelkekben meglévő érzelmi töltetet, amit el kell érnie ahhoz, hogy ne süket fülekre találjon."

Sárosi Mona, a Korrektúra Kft. ügyvezető igazgatója: "A televíziós szakma hazai és külhoni képviselőit egyaránt várjuk a rendezvényre, versenyzőként és közönségként is, hiszen a rendezvény nyilvános. A városban elhelyezendő óriás kivetítők az eseményeket valós időben közvetítik. A helybéliek és idelátogató érdeklődők megismerkedhetnek a jeles televíziós személyiségekkel és közreműködői lehetnek a televíziós mestermunka érdekes mozzanatainak."

Az első nap, június 25-én, hétfőn a Petőfi Színházban és kertjében, valamint a városi művelődési központban veszprémi és környékbeli fellépőké – zenekaroké, tánccsapatoké – a színpad. Este Udvaros Dorottya, Básti Juli, Holecskó Orsolya, Für Anikó, Cserhalmi György, Nagy Péter, Szegezdi Róbert, Kálloy Molnár Péter, Hrutka Róbert és zenekarának közreműködésében látható/hallható a „Születtem Magyarországon” című Cseh Tamás-emlékelőadás.

A fesztivál alatt Veszprémet ellepik a televíziósok, kávézókban, parkokban lehet találkozni, beszélgetni velük. A második nap délutánján két, rendhagyó szakmai kerekasztal-beszélgetés lesz: az egyik a szép nők televíziós szerepéről szól, a másik pedig arra keres választ, hogy a televíziós személyiségek meddig mehetnek el a saját – sokszor rendhagyó – egyéniségük megmutatásában. A szakmai konferencia házigazdája Litkai Gergely.

A díjátadó a Petőfi Színházban lesz, utána a szabadtéri színpadon meglepetéskoncert, a kertben pedig nyilvános zenés-táncos parti zárja a rendezvényt.

Forrás: Infovilág.hu