Nagy területen dolgoznak

A korábban tervezettnél nagyobb területen dolgoznak munkagépek a belvárosi rehabilitáció során. Munkák folynak a Lordok háza két oldalán, a posta előtti téren, a Jutasi út két oldalán, valamint a hotel mögötti területen is megjelentek a nehézgépek. 

A korábban tervezettnél nagyobb területen dolgoznak munkagépek a belvárosi rehabilitációhoz kapcsolódóan a Kossuth utcán. Műszaki problémák miatt vált szükségessé ez a lépés.

Megkezdődtek a belváros-rehabilitációhoz kapcsolódó munkálatok, az első feladat, hogy a Jutasi út alatti aluljáró átkötése megtörténjen, ez a feltétele annak, hogy a körforgalom beruházásához kötődő, Jutasi utat érintő fejlesztéseket befejezzék – ismertette érdeklődésünkre Schmidt István, a városfejlesztési iroda vezetője.

Elmondta, az aluljárónál szükséges támfal építéséhez kapcsolódó munkagödör kiásása közben kiderült, az előírt fúrt cölöpözést nem lehet mindenhol megoldani, ugyanis sziklát talált a kivitelező, ezért egyes elemeknél módosítani kell az építési engedélyt, ami új hatósági eljárást jelent.

 – A kivitelező ezért átszervezte a tevékenységét, így oda is munkagépeket vezényelt, ahol eredetileg később jelentek volna meg – közölte az irodavezető. Munkák folynak a Lordok háza két oldalán, a posta előtti téren, a Jutasi út két oldalán, valamint a hotel mögötti területen is megjelentek a nehézgépek. Ezek mind a belvárosi rehabilitációhoz kapcsolódó előkészítő munkák, illetve közműkiváltásokhoz kapcsolódó tevékenységek. Schmidt István megerősítette, az üzletek és lakóingatlanok megközelítését folyamatosan biztosítják.

A most érvényes kiviteli szerződés szerint 2013. március végén fejeződnek be a munkálatok, de az esetlegesen felmerülő nehézségek miatt sem tarthat tovább a felújítás a jövő év nyarának végénél.

Forrás: Vehír.hu