Elhunyt Káté István hegedűművész

Elhunyt Káté István, hegedűművész, tanár, a veszprémi Csermák zeneiskola volt igazgatója. 80 éves volt.

Káté Istvánt Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény saját halottjának tekinti.

Elhunyt Káté István, hegedűművész, tanár, a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola volt igazgatója. 80 éves volt.

Szegeden született, tehetségére azonnal felfigyelt a világjáró hegedűvirtuóz Zathureczky Ede, aki meghívta őt művészképző osztályába. Káté István a Veszprémi Zongoraötös alapítója, a Veszprémi Szimfonikus Zenekar koncertmestere és szólistája számos új magyar kompozíciót mutatott be, hegedűjátékát itthon és külföldön egyaránt csodálták. Tanári és közéleti munkáját több elismeréssel, kitüntetéssel is jutalmazták.

Káté István iskolát teremtett, nemzedékeket nevelt fel, egész pályája során Veszprémben, a legendás hegedűművész, Auer Lipót hazájában tevékenykedett. Növendékei itthon és a világ több pontján hirdetik a magyar, s ezen belül is a veszprémi hegedű- illetve zeneoktatás jelentőségét.

Káté Istvánt Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény saját halottjának tekinti,

Temetése január 14-én hétfőn, délután 1 órakor lesz a Vámosi úti temetőben.