Takarítják és festik az utakat

A jó idő beköszöntével elkezdődött a közterületek takarítás a városban. Némedi Lajos alpolgármester sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén soha nem tapasztalt létszámú erővel - melyben közfoglalkoztatot-tak is részt vesznek - kezdődik meg a tavaszi nagytakarítás.

A jó idő beköszöntével egy időben elkezdődött a tavaszi nagytakarítás a városban – erről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán.

Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere elmondta, hogy idén soha nem tapasztalt létszámú erővel kezdődik meg a város tavaszi nagytakarítása. Ez évben jelentős számú közfoglalkoztatott is részt vesz a város köztereinek, intézményi udvarainak, útjainak takarításában és a téli hetekben kiszórt zúzalékok begyűjtésében. Ezekben a napokban közel nyolcvan ember kezdte meg a munkát, néhány héten belül pedig ez a létszám közel a kétszeresére növekszik. A közfoglalkoztatottak bevonásával a város közel harminc millió forintot tud megtakarítani a saját költségvetéséből.

 
Némedi Lajos

Az alpolgármester arra kéri a városban közlekedőket, hogy az úttesteken, járdákon és a forgalom közelében dolgozó munkások fizikai épségére vigyázzanak a napi közlekedés során.

Kovács Zoltán, a Városüzemeltetési Iroda vezetője hozzátette, hogy az utak megtisztításának befejeztével elkezdődnek az útjavítási és festési munkálatok – először a tömegközlekedési útvonalakon, később pedig a mellékutcákban és a járdákon is. Az útburkolati jelek felfestésére kiírt közbeszerzési eljárás még folyamatban van, azonban heteken belül lezárulhat. Az idén a városban található burkolati jelzések közel kétharmadát festik ár tartós festékkel. Az útjavításra éves szinten száz millió forint, míg az útburkolati jelek felfestésére huszonöt millió forint áll rendelkezésre. 

 

Kovács Zoltán

A város idén is csatlakozik a május elején megrendezendő országos Te Szedd akcióhoz. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség kezdeményezéséhez továbbá várják az önálló kezdeményezéseket is az ügynökség honlapján

Forrás: Vehír.hu