Közeleg a Cell-Kupa

Az XVIII. Cell-kupa augusztus 1218. között kettős jubileumot ünnepelhet, hiszen mindamellett, hogy a rendezvény „felnőtt korba” lép, tizedik alkalommal látogat a királynék városába. Mikler Roland és Nagy László lesznek az idei fesztivál sztárvendégei.

Kedd délelőtt, a városházán tartották a kézilabdás fesztivál sajtótájékoztatóját. Az XVIII. Cell-kupa augusztus 1218. között kettős jubileumot ünnepelhet, hiszen mindamellett, hogy a rendezvény „felnőtt korba” lép, tizedik alkalommal látogat a királynék városába. Mikler Roland és Nagy László lesz az idei kézilabdás fesztivál két sztárvendége.

 

Némedi Lajos

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere kiemelte: nagy öröm és büszkeség, hogy a város egy nagyszabású zenei fesztivált követően egy más jellegű eseménynek, a sport és a testkultúra fesztiváljának is otthont adhat.

Süle Nándor, a fesztivál ötletgazdája elmondta, hogy a kupa kilencvenszázalékos készültségben van. A pontos program néhány pontban azonban még módosulhat, hiszen vannak olyan csapatok, melynek sportolói még vízumra várnak.

 

Süle Nándor

Továbbá háláját fejezte ki a mindenkori veszprémi vezetőségnek, hogy a fesztivál mellé álltak. – Köszönjük a város vezetőinek, hogy tíz esztendővel ezelőtt befogadták és azóta is ápolják, segítik a fesztiválunkat. Nagy álmunk, hogy egyszer elérjük a kétszázas csapatlétszámot. Azt gondolom, hogyha a térségben tervezett infrastrukturális fejlesztések végbemennek, ez is teljesíthető is lesz – fogalmazta meg a fesztivál jövőjével kapcsolatos gondolatait Süle.

A Cell-Kupa számokban:

  • 20 ország
  • 163 csapat
  • 3500 versenyző
  • 600 mérkőzés
  • 11 csarnok
  • 5 város
  • 14 kategória

A rendezvény minden évben szolgál újdonságokkal. Ilyen nóvum idén, hogy U21-es kategóriában is versenyezhetnek az alakulatok, valamint egy fesztiválcentrummal is készülnek a szervezők, mely információs, szórakozási, valamint a szponzori értékesítési pontként is fog szolgálni a Wartha Vince utcában.

A fesztivál keretein belül működik az Európai Kézilabda Szövetség játékvezetői vizsgabizottsága is. Tizenkét nemzetközi páros szerezhet idén nemzetközi játékvezetésre jogosító képesítést.

Az ünnepélyes megnyitó gála helyszíne a hagyományoknak megfelelően a Veszprém Aréna lesz, melyen a tervek szerint az MKB-MVM Veszprém két válogatott játékosa, Mikler Roland és Nagy László is részt vesz.

Forrás: vehír.hu