Egyedülálló partnerség

Veszprém város és a Pannon Egyetem közel három éve egy széleskörű és aktív együttműködést folytat.

A csütörtökön délelőtt aláírt közös stratégiai projektet tartalmazó együttműködés tovább bővíti a két intézmény között fennálló partneri viszonyt. 

Újabb együttműködési megállapodást kötött a város és a Pannon Egyetem csütörtökön délelőtt.

Veszprém város és a Pannon Egyetem közel három éve egy széleskörű, egyedülálló és aktív együttműködést folytat. A csütörtökön délelőtt aláírt közös stratégiai projektet tartalmazó együttműködés tovább bővíti a két intézmény között fennálló partneri viszonyt. 

Porga Gyula polgármester a megállapodás ünnepélyes aláírásán elmondta, hogy az egyetem és a város egy rendhagyó együttműködést kötött évekkel ezelőtt, mintegy mintát szolgáltatva a többi egyetemi városnak. A polgármester szerint Veszprém akkor lehet erős, ha az itt működő egyetem is erős. Egy jól működő felsőoktatási intézmény pedig a Veszprémiek sikerének a garanciája. A korábbi időszakkal szakítva, a városvezetés és a Pannon Egyetem nem egymás mellett kíván gondolkodni a jövőről, hanem arra szövetkeztek, hogy az egyetem és a város jövőjét közösen álmodják meg.

A munkafolyamat egy olyan fázisba érkezett, ahol ismét egy együttműködési megállapodás megkötésére van szükség, hiszen a következő hat évre szóló Európai Uniós fejlesztési ciklus nagy kihívást jelent majd az országnak. A város önkormányzata a legutóbbi közgyűlésén fogadta el az Integrált Településfejlesztési Stratégiát, melynek megvalósításához nagyon sok partnerrel sikerült a szoros együttműködést kötni. A Pannon Egyetem kiemelkedik ebből sorból, ezért egy külön megállapodásba kerültek rögzítésre az együttműködés feltételei. A megállapodás célja, hogy a város és az egyetem jövőképét egységesítse. 

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora hozzátette, hogy egy egyetem és egy város más elvek mentén működi, azonban minden egyetemnek érdeke, hogy a székhelyén lévő várossal szoros együttműködést alakítson ki. A példa azonban ennek az ellenkezőjét mutatja, hiszen Magyarországon Veszprém Megyei Jogú Város és a Pannon Egyetem közti együttműködés egyedülálló.

Az egyetem által kitűzött minőséget csak a székhelyének támogatásával lehet elérni.  Az egyetemnek szüksége van arra, hogy kiváló kutatók és nemzetközi szintű szakemberek érkezzenek hozzájuk, ami akkor valósulhat meg, ha ezek az emberek jól érzik magukat a városban. A közös fejlesztések során a két intézmény figyelembe veszi azt, hogy melyek azok a tevékenységek amelyek erősítik a várost. 

Forrás: Vehír.hu