Autómentes nap

Számos sportprogram várta az Autómentes Napra kilátogatókat, közel négyszáz iskolás diák vett részt a „Mi utcánk – a mi jövőnk” elnevezésű futóversenyen hétfőn délelőtt. Az Autómentes Nap programja a Critical Mass kerékpáros felvonulással zárult.

Futóverseny, kerékpáros felvonulás és számos sportprogram várta az Autómentes Napra kilátogató érdeklődőket hétfőn.

Az Autómentes Nap nyitányaként közel négyszáz iskolás diák vett részt a „Mi utcánk – a mi jövőnk” elnevezésű futóversenyen hétfőn délelőtt. A belvárosból induló és a Stadion parkolójába érkező fiatalok a nap hátralevő részében különböző sportprogramokon és közlekedés biztonsági bemutatókon vehettek részt. 


Az Autómentes Nap programja a Critical Mass kerékpáros felvonulással zárult. Porga Gyula polgármester a kerékpáros felvonulás rajtán elmondta, hogy Veszprém hagyományosan egy autós város, azonban meg kell tenni mindent azért, hogy kerékpárbarát településsé váljon.


Porga Gyula

Veszprém először az Autómentes Naphoz később pedig az Autómentes Hét programjához csatlakozott, aminek egyre szebb eredményei vannak. A kerékpározás történetét bemutató kiállítást több mint ötezren tekintették meg a Városháza aulájában. 

 

A városban idén nem egy napig, hanem egy hétig lehetett ingyenesen igénybe venni a közösségi közlekedést. Porga Gyula azt reméli, hogy a jövőben bővül a városi kerékpárutak száma és a veszprémiek nem csak az Autómentes Hét alkalmával használják majd a biciklit és a közösségi közlekedést. 

Forrás: Vehír.hu