Büntetés nélkül firkáltak a falra

Lézerrajz-versenyt hirdetett a Művészetek Háza, néhány percig bárki láthatta saját alkotását a Stromfeld u. 5-ös számú ház falán péntek este. Kicsik és nagyok egyaránt nagy lelkesedéssel vették kezükbe a lézerceruzát, amivel megalkothatták művüket. 

Egy kilencemeletes panel épület oldalsó falára “firkálhattak” a vállalkozók péntek este Veszprémben.

Lézerrajz-versenyt hirdetett a Művészetek Háza, néhány percig bárki láthatta saját alkotását a Stromfeld u. 5-ös számú ház falán péntek este. Kicsik és nagyok egyaránt nagy lelkesedéssel vették kezükbe a lézerceruzát, aminek segítségével megalkothatták művüket. Az éles fénypontot egy kamera rögzítette, ami számítógéphez csatlakozva egy speciális program segítségével rajzzá alakult, amit visszavetítettek és máris létrejöhetett a remekmű.

A lézeres graffiti festésre mintegy félszázan vállalkoztak, az este folyamán többek között különböző geometriai formák, nonfiguratív alakzatok épp úgy megjelentek a falon, mint gyümölcsök, növények, de mackó, hajó, szív, vagy éppen bagoly is kivehető volt a művek között, amik Tóth-Zs Szabolcs és Áfrány Gábor médiaművészek segítségével valósultak meg.

Az elkészült rajzok képét lementették, a  legjobb alkotások pedig megtekinthetők lesznek a Művészetek Háza honlapján, egy szakmai zsűri pedig értékes könyvjutalomban részesíti a legügyesebb rajzok alkotóit.


A program a Szociális Városrehabilitáció Veszprémben (KDOP-3.1.1/D2-k2-2013-0002) elnevezésű projekt keretein belül jött létre.

Forrás: Vehír.hu