Múlt, jelen, jövő: díjátadók a Veszprémi Idősek Napján

Huszonhat nyugdíjasklub vett részt az idősek világnapja alkalmából először megtartott veszprémi idősek napján, melyet ünnepi gálával zárták a Hangvillában. 

A szervezők több programmal igyekeztek színesebbé tenni a napot, volt séta a várban, előadások, és pogácsasütő verseny is.

Huszonhat nyugdíjasklub vett részt az idősek világnapja alkalmából először megtartott veszprémi idősek napján.

A szervezők több programmal, rendezvénnyel igyekeztek színesebbé tenni a napot. Volt séta a várban, előadások, és pogácsasütő verseny is. Az eredményhirdetést a zeneiskolában tartották. Huszonnyolcan küldtek be pogácsát, közülük első lett Nyírő Ferencné az Őszidő Nyugdíjas Klubtól, második Baungartner Lászlóné a Rozmaring Nyugdíjas Klubtól, harmadik Csáki Józsefné a Pannonker Nyugdíjas Klubtól. A versenyt Szente József, a klubvezetők fórumának elnöke értékelte. A nyugdíjasokat köszöntötte Némedi Lajos alpolgármester. Balla Emőke, a Napló vezető riportere is üdvözölte a nyugdíjasokat. Elmondta, a Pannon Lapok Társasága négy megyében hirdet receptversenyt, a legkedveltebb ételreceptekből könyvet ad ki a társaság.

A díjátadó után természetesen tartottak pogácsakóstolót cigányzenével; Jónás László és testvére zenélt, közreműködött a Táborállás Daloskör. Az először megrendezett Veszprémi Idősek Napját ünnepi gálával zárták a Hangvillában.

 

Porga Gyula polgármester adta át a Szuper Nagyi címet Tóth Lajosné, Erzsébetnek

 A mai megújuló Veszprém alapjait az idősek építették fel, akik ma is aktívan észt vesznek a város életében. Veszprémet a korábbi nemzedékektől örököltük meg.

Az idősebbek élettapasztalata és bölcsessége semmi mással nem mérhető össze 
 fogalmazott a műsor megnyitóján Porga Gyula polgármester. Hozzátette: egy társadalom sikere lemérhető az idősek helyzetén. Veszprém jelene és jövője is függ az idősek iránti tisztelettől.
 

Az Év nagypapája Szőke István a feleségével 

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott ünnepi beszédében elmondta, a mindennapi munkához az elődök példájából tudunk sok erőt meríteni. A nyugdíjasok aktív résztvevői az értékteremtésnek.

Némedi Lajos alpolgármester, Veszprém Város Idősügyi Tanácsának elnöke úgy fogalmazott, szükség van arra a bölcsességre, mellyel az idősek már rendelkeznek. A nyugdíjasok közül sokan igyekeznek aktív életet élni. A tanács célja többek között az, hogy támogassák az idősebb veszprémieket, abban is, hogy aktívan részt vegyenek a város közéletében.

 

Veszprémet a korábbi nemzedékektől örököltük meg.
Az idősek tapasztalata és bölcsessége semmivel nem mérhető össze

A gálán tartották a Szuper Nagyi  Az Év Nagypapája pályázat eredményhirdetését. Az Év nagypapája Szőke István lett, a Szuper Nagyi címet Tóth Lajosné, Erzsébet nyerte el. A díjakat a nyerteseknek és a jelölteknek Porga Gyula polgármester, Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője, Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődédéért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, Darcsi István, a Veszprémi 7Nap vezető újságírója, Némedi Lajos alpolgármester, Keskeny Ildikó festőművész, ügyvéd adta át.

A gálaműsoron fellépett Pitti Katalin operaénekes, Liszt-díjas Érdemes Művész, Hegedűs Valér zongora- és orgonaművész. Közreműködött Felföldi Gábor, a Váci Mihály Irodalmi Színpad művészeti vezetője.

Forrás: Napló-Online
(Fotó: Stiger Ádám és Penovác Károly)