Energetikai beruházások fejeződtek be

A szociális városrehabilitáció keretében több projekt-elemből álló fejlesztést végeznek Veszprém Jutasi úti lakótelepén. Több száz család már élvezheti az ebből fakadó előnyöket. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a társasházak bíztak az önkormányzatban, és közösen vitték véghez a terveket.

A szociális városrehabilitáció keretében több projektelemből álló fejlesztést végeznek Veszprém Jutasi úti lakótelepén. Több száz család már élvezheti az ebből fakadó előnyöket.

A beruházáshoz kapcsolódva három háztömbben már befejeződtek a munkálatok, egy esetben a lift korszerűsítése történt meg, két épületnél pedig energetikai programot hajtottunk végre, mindösszesen több mint 220 millió forint értékben – ismertette Porga Gyula polgármester sajtótájékoztató keretében pénteken. Örömét fejezte ki, hogy a társasházak bíztak az önkormányzatban, és közösen véghez vitték a terveket. Megjegyezte még: azt is szem előtt tartották, hogy a beruházások során a jelentős munkákat helyi vállalkozások végezhessék.

 

Porga Gyula

A 2. sz. Lakásfenntartó Szövetkezet konzorciumi partner beruházásán belül valósult meg a Munkácsy M. u. 3. lakóépület északi falának és végfalainak hőszigetelése 12 cm vastag hőszigetelő táblák felhasználásával, összesen 3600 négyzetméteren, de a munkák részét képezték az ablakpárkányok cseréje is. A Haszkovó u. 18. Lakásfenntartó Szövetkezet esetében is megtörtént a homlokzati hőszigetelés a keleti és az északi végfalakon, de az ablakpárkányok cseréje mellett a vasbeton loggiák felületének festése, valamint villámvédelmi rendszer levezetőinek elkészítése is sor került. A veszprémi székhelyű Haus-Ber Kft. május végén állt neki a munkáknak és szeptember középre fejezte be azt. 

A Haszkovó u. 12. társasház mindhárom lépcsőházában a kivitelező Schindler Hungária Kft munkatársai kicserélték a liftet új, korszerű, mozgás- illetve hallás- vagy látáskárosultak által is használható személyfelvonóra. Annak érdekében, hogy kerekes-székesek is valóban használni tudják az új felvonókat, a belső udvar felőli bejáratokat és folyosókat is alkalmassá tették erre. A beruházás júniusban kezdődött és 2014. október 2-án vehették birtokba a lakók az utolsó felvonót is, melyek 50 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak.

 

Örömmel használják az új lifteket

A projekthez kapcsolódva a Haszkovó u. 16. Lakásfenntartó Szövetkezet beruházása (tető hő- és vízszigetelése, lépcsőházi földszinti nyílászárók cseréje) még október folyamán megkezdődik. A 4 épületben összesen 1109 lakás, a projekt keretében már megújult 3 épületben 749 lakás található.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0002 azonosító számú pályázat keretében, 1,2 milliárd forint támogatást nyert el, a támogatás intenzitása 99,3 százalék. A beruházásnak köszönhetően több projektelemből álló fejlesztést végeznek Veszprém Jutasi úti lakótelepén. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: Vehír.hu