Átadták az elefántparkot a veszprémi állatkertben

Átadták a veszprémi állatkert fejlesztésének egyik legjelentősebb elemét, az elefántparkot. A fejlesztések révén nemzetközi jelentőségű állatkert a veszprémi, jelentette ki Navracsics Tibor, országgyűlési képviselő, az Európai Bizottság biztosjelöltje az elefántpark avatóünnepségén csütörtökön.

Átadták a veszprémi állatkert fejlesztésének egyik legjelentősebb elemét, az elefántparkot.

A fejlesztések révén nemzetközi jelentőségű állatkert a veszprémi, jelentette ki Navracsics Tibor, országgyűlési képviselő, az Európai Bizottság biztosjelöltje az elefántpark avatóünnepségén csütörtökön. Az állatkert a város egyik legfontosabb idegenforgalmi és turisztikai látványossága, fogalmazott köszöntőjében Navracsics Tibor, aki arról is beszélt, hogyan hasznosul a fejlesztés a veszprémiek számára. Kiemelte, az állatkert nem csak szabadidő eltöltésére alkalmas, hanem oktatóközpontként is funkcionál, valamint a beruházás révén megszépül a Gulya-dombi környezet is. Hozzátette, az ország leglátogatottabb állatkertje a veszprémi, ha az évi látogatószámot és a város lakosságát viszonyítjuk.

Porga Gyula polgármester hangsúlyozta, az átadó az elmúlt négy év városfejlesztési törekvéseit szimbolizálja. A fejlesztés egy eszköz arra, hogy a veszprémi közösség erősödjön és büszkék lehessenek a városra, emellett a fejlesztések hozzájárultak ahhoz, hogy többen látogatnak a városba, valamint a beruházásokkal a helyi vállalkozások is erősödnek.

Török László igazgató elmondta, a veszprémiek régi álma valósult meg azzal, hogy elefántok láthatók az állatkertben. Emlékeztetett, a beruházás márciusban indult, hat hónap feszített munka után készült el az elefántház, amely megfelel a mai kor követelményeinek.

Molnár Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója a beruházás-sorozat elemeit ismertette. Az 1,2 milliárd forintos beruházás során hat új akadálymentesített létesítmény, elefántpark, madárröpde, orrszarvúház és kifutó, vizes élővilágot bemutató kifutó és látványkifutó épül, összesen 21 ezer négyzetméteren.

Az átadott létesítmény egy 1100 négyzetméteres, fűtött látogatótérrel rendelkező elefántházból és a hozzá kapcsolódó 5400 négyzetméteres külső kifutóból áll.

 

Forrás: Napló-Online

(Kép: Penovác Károly)