Hősök, akikkel naponta találkozunk

Idén is keresi a mindennapok hőseit a Városi Nyilvánosságért Alapítvány. Rendőr, tűzoltó, egészségügyi alkalmazott, szociális munkás és sportoló kategóriában díjaznak. A kezdeményezés mellé állt Porga Gyula polgármester is.

A kezdeményezés mellé állt Porga Gyula polgármester, hiszen – mint mondta – a Városi Nyilvánosságért Alapítvány számos jelentős programot indított el Veszprémben. Olyan személyiségeket, embereket próbál reflektorfénybe állítani, akik talán a hétköznapok során kevésbé kapják meg a figyelmet – fogalmazott. 

 
Porga Gyula
 
Nagy érdeklődés övezte a tavalyi kezdeményezést, sok felterjesztés érkezett. Bízom benne, hogy olyan embereket ismerhetünk el, akik áldozatkészségben, emberségben megérdemlik ezt a kitüntetett figyelmet - adott hangot véleményének a polgármester. 

Második alkalommal tartják meg a Mindennapok hősei elnevezésű karitatív eseményt, a tavaly rendelkezésre álló források idén nem biztosítottak, azonban számos kis- és középvállalat segítségével végül minden szükséges feltétel elérhetővé vált – hangzott el az eseményt bemutató sajtótájékoztatón. 
 

Szalay Zsolt
 
Idén reprezentatívabbá válik a szavazás, ugyanis október 20-tól több helyen találkozhatunk majd szavazóurnákkal a városban. A jelöltek nevét november 10-ig várják. Az ünnepélyes díjkiosztót november 29-én, szombaton 17 órakor tartják meg a Hangvillában – ismertette Szalay Zsolt főszervező.
 
 
Az alapítvány 2014-es munkáját ismertetve elhangzott, februárban Marian Cozma emlékére helyeztek el táblát a Virág Benedek utcában, megtartották a Házasság hete elnevezésű család- és gyermekbarát programot, márciusban több mint száz lengyel fiatalt láttak vendégül a lengyel-magyar barátság napja alkalmából, májusban pedig zenei tehetségkutatót tartottak. – Mozgalmas és aktív év áll mögöttünk, melyek megvalósulásához elengedhetetlen segítséget kaptunk dr. Navracsics Tibortól, Porga Gyulától, dr. Mihalovics Pétertől és Veszprémtől – húzta alá Szalay Zsolt.

Forrás: Vehír.hu