Bizalom és minőség

A helyi termékek piaci lehetőségeiről szóló konferenciával vette kezdetét a Bakony Expo pénteken délután a Veszprém Arénában. Szombaton és vasárnap már 60 termelő várja a nagyközönséget. Porga Gyula polgármester szerint legyen természetes számunkra, hogy helyi termelőtől vásárolunk. 

A helyi termékek piaci lehetőségeiről szóló konferenciával vette kezdetét a Bakony Expo pénteken délután a Veszprém Arénában. Szombaton és vasárnap már 60 termelő várja a nagyközönséget.

Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke rámutatott, a bakonyi térség élelmiszer hagyományai országosan és nemzetközileg is ismertek, ezt kell tovább ápolni. A konferenciára visszatérve megjegyezte, számos értékes információ hangzott el a pénteki nap folyamán többek között a rövid élelmiszerláncok működéséről, a kistermelői jogszabályokról, valamint a helyi termékek bevezetésének gyakorlatáról.

 

Radovits Tibor

“Veszprémben abban hiszünk, hogy a megyei jogú városi ranggal kötelességek is hárulnak ránk, akkor lehetünk erősek, ha a közigazgatási haton kívülről is találunk partnereket” - mutatott rá Porga Gyula, Veszprém polgármestere, hozzátéve, egymásra vagyunk utalva. “Az együttműködést a bizalom tartja egyben, amit fenn kell tartani, a hétvégi Bakony Expo is ezt segíti elő, a kiállítók között megismerhetjük a közeli gazdálkodókat” - fejtette ki. A polgármester szerint legyen természetes számunkra, hogy helyi termelőtől vásárolunk. 

 

Porga Gyula

Dr. Mihalovics Péter, a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott: hiánypótló rendezvénynek ad helyet a Veszprém Aréna ezekben a napokban. “Mindannyian a táj szerelmesei vagyunk, ami összeköt minket. A mindennapi tapasztalatok mellett ezúttal a térség kulináris kínálata mutatkozik be, ami azért kiemelkedő, mert a természeti kincsek az itt élők szorgalmával párosul” - fogalmazott. 

 

Dr. Mihalovics Péter

Sövényházi Balázs köszöntét fejezte ki a közreműködők számára, hiszen első alkalommal tető alá hozni egy ilyen eseményt komoly feladat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének kis- és középvállalkozásokért felelős elnökhelyettes kifejtette, több mint 60 termelő kínálatával találkozhatunk szombaton és vasárnap.

 

Sövényházi Balázs

A rövid élelmiszeripari lánc a helyszínen is bemutatkozik, az itt kiállítók termékeiből készülnek ízletes ételek szombaton, másnap pedig a sertéshúst és feldolgozását népszerűsítik. Mindezek mellett kulturális és hagyományokat bemutató programok is színesítik a kínálatot, hogy a család minden tagja megtalálja a szórakozását. Aláhúzta még, hogy a Nemzeti Kulturális Alap négymillió forinttal járult hozzá a rendezvény lebonyolításához. 

 

Kis Miklós Zsolt

Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár a kiállítás megnyitója alkalmából arról beszélt, hogy a Veszprém Aréna a kézügyesség fellegvára, azonban ezúttal nem a kézilabda dominál, hanem kézműves termékek lepik el a küzdőteret. “A kormány azon dolgozik, hogy a következő hat év sikerágazata legyen az élelmiszeripar, erre 1200 milliárd forint álla rendelkezésre, amitől azt várjuk, hogy a vidéki életminőség tovább javuljon” - ismertette. Aláhúzta még, a helyi termékek a bizalom és a minőség jelképe számára. 

A kétnapos rendezvény részletes programja itt >>

Forrás: Vehír.hu