Házasság hete a megtartó hűség jegyében

A tavalyi siker után február 815 között rendezik meg a Házasság Hete kampánysorozatot Veszprémben, melynek középpontjában a megtartó hűség áll. Idén veszprémi kezdeményezésként a szervezők a legnagyobb közösségi oldalon esküvői fotókat is várnak. A rendezvényhez  több intézmény mellett  a városi televízió is csatlakozik.

A tavalyi siker után február 815 között rendezik meg a Házasság Hete kampány-sorozatot Veszprémben, melynek középpontjában idén a megtartó hűség áll.

A házasság hete kampánya arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy az egészséges házasság milyen fontos, és egyben milyen előnyös is az egész társadalom számára. Az Egyesült Királyságból indult kezdeményezés fő célkitűzése, hogy újszerű, és kreatív módon mutassa be azokat az értékeket, melyek alkalmazása sikeressé és örömtelivé teheti a házasságokat.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy a programsorozat megrendezése nem egyetlen veszprémi intézményhez tartozik, hiszen idén a Családsegítő Központ, a Városi Művelődési Központ, a Katolikus Érsekség Családpasztorációs irodája és a Veszprém TV közösen fogott össze.


Porga Gyula

Porga Gyula szerint a rendezvénysorozat fókuszába a hűség kerül, ami azok közé az alapvető emberi tulajdonságok közé tartozik, melyeket gyakran elfelejtünk, vagy keveset beszélünk róluk - legyen akár szó egy személyhez, egy városhoz, egy eszméhez, vagy egy nemzethez való hűségről. A sorozat erre a fontos értékre kívánja felhívni a figyelmet.

Bálint Bánk családterapeuta szerint a hűség általános megítélése az utóbbi években sokat változott, az élet bizonyos területein bizony le is értékelődött. „Ami iránt elköteleződünk, az valamennyire a személyiségünk és identitásunk részévé is válik, gondolok itt hivatásra, nemzeti hovatartozásra vagy házas mivoltunkra” - fogalmazott.


Bálint Bánk

A családterapeuta és szakpszichológus elmondta, hogy a hűség megtartó eleme a kitartás, melyet a gyerekkortól tanulunk, és személyiségünk jelentős vonása.

Ezt egész életünk során gyakorolhatjuk és fejleszthetjük. Szerinte a kitartás csak akkor valósulhat meg, ha sok energiát fektetünk a vállalásunk fenntartására, és ellenállunk a könnyű sikereket ígérő kísértésének. Ehhez szükséges az is, hogy a házasságon belüli esetleges kudarcokat és problémákat ne a kapcsolat végének éljük meg, hanem egy közösen megoldandó feladatként tekintsünk rájuk.  

Idén veszprémi kezdeményezésként a szervezők a legnagyobb közösségi oldalon hoztak létre egy oldalt, ahova minél több esküvői fotót várnak. A rendezvényhez a helyi televízió is csatlakozik, amelynek stúdiójában február 12-én mások mellett Fazekas Nándor veszprémi kézilabdázót és feleségét látják vendégül. A hét záró rendezvényeként február 15-én Márfi Gyula érsek házaspárokat áld meg a Szent Mihály-bazilikában.

Forrás: Vehír.hu