Civil egyesületek ünnepnapja

A Civil-napi rendezvényen gasztronómiai, sport­ és kulturális programok színesítették a kínálatot. A város közgyűlése évente ítéli oda a civil szervezetek munkáját elismerő Pro Civitate-­díjat, az elismerést Porga Gyula polgármestertől vehette át Heiter Sándor, a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke.

A Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör kapta a Pro Civitate­-díjat, amelyet a kilencedszer megrendezett Civil napon adtak át szombaton.

Az egész napos rendezvényen gasztronómiai, sport­ és kulturális programok színesítették a kínálatot, a Hotel mögötti Szent Imre téren 27 civil szervezet mutatkozott be.

A Kossuth Lajos utcán a rendőrség közlekedési ügyességi játékokat szervezett, a Posta előtti téren játszóház várta a gyerekeket. Az aluljáró felé vezető korlátokon amatőr katonák munkáit állították ki, a III. Béla művészeti szakközépiskola növendékei pedig veszprémi látképet ábrázoló festményt készítettek. Kora délutántól civil szervezetek adnak kulturális műsort, fellép a rovaniemi Ave kórus is.

A város közgyűlése évente ítéli oda a civil szervezetek munkáját elismerő Pro Civitate-­díjat, az elismerést Porga Gyula polgármestertől vehette át Heiter Sándor, a Veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke.

Az egyesület a 19. század végétől 1950-­ig működő Petőfi Kör jogutódjaként jött létre 1990-­ben.

Kiosztották a főző­ és sportversenyek díjait is: a halászléfőző ­versenyen a Polgárőrség csapata diadalmaskodott a Buhim­völgyiek és az Ínycsiklandozók előtt.

A Honvéd sporttelepen kispályás labdarúgó­ bajnokságot a Dózsavárosi Baráti Kör nyerte, második helyen a Hetek, harmadikon a Haszkovó csapata végzett.

A díjakat Porga Gyula és Heiter Sándor, a különdíjakat Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adták át a csapatok képviselőinek. 

Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Penovác Károly)