„Kerékpárosbarát Település 2015” díjat kapott Veszprém

Veszprém a közlekedési koncepciójában kiemelt figyelmet szentel a kerékpáros közlekedésnek.

Ezen intézkedések és fejlesztések elismeréséül „Kerékpárosbarát Település 2015” díjjal jutalmazták Veszprémet, amit Brányi Mária alpolgármester vett át.

A kerékpáros közlekedésért tett intézkedései és fejlesztései elismeréséül „Kerékpárosbarát Település 2015” díjjal jutalmazták Veszprémet, mely elismerést Brányi Mária, Veszprém MJV alpolgármestere vehette át 2015. május 22-én Vácott.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködve azokat a településeket kívánja ezzel a címmel értékelni, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a környezetbarát, fenntartható, mindenki számára elérhető egészséges közlekedési eszköz és életmód népszerűsítéséhez.

A Kerékpárosbarát pályázatok 2015. évi kampányának zárásaként kétnapos rendezvényt tartottak, amelynek idén Vác városa adott otthont május 2122 között.

A záróesemény első napján szakmai konferenciára, a második napon a díjátadó ünnepségre került sor, melyen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést.


Veszprém Megyei Jogú Város közlekedési koncepciójában kiemelt figyelmet szentel a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére és arra törekszik, hogy ehhez a szükséges infrastrukturális adottságokat megteremtse.

Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztéseket hajtott végre a város a közlekedés ezen formájának népszerűsítéséhez kapcsolódóan. A beruházások egyrészről biztosítják a Veszprémen belüli biztonságos kerékpáros közlekedéshez szükséges infrastruktúrát, másrészről szerepet vállalnak az aktív szabadidősportok népszerűsítésében.

Kerékpárosbarát Település címmel idén ötvenöt önkormányzatot jutalmaztak.

Veszprém.hu