Újjáépült a Ringató Óvoda

A közel 500 millió forintos beruházás során új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak. Megvalósult az udvar teljes kertépítészeti fejlesztése is: mintegy 31 db fát, 1495 db cserjét, 895 db évelőt ültettek el, és új játszóelemeket helyeztek ki. 

A közel 500 millió forintos beruházásnak köszönhetően új udvart, 10 csoportszobát, és egy 300 adagos főzőkonyhát is kialakítottak.

Az átalakítás azért volt szükséges, mert az óvoda 1972-ben NDK-ból importált könnyűszerkezetes technológiával épült, és ez az idő múlásával mind tartószerkezeti, mind épületgépészeti szempontból leromlott állapotúvá vált.

A tavaly decemberi alapkőletételnél hitet tettek amellett, hogy a lakótelep szívében egy olyan óvodát építenek fel, amely nem csak az óvodavezetőknek és a gyermekeknek, hanem a szülőknek is örömet okoz majd  mondta Porga Gyula, Veszprém polgármestere az óvoda hivatalos átadóján hétfő délután. Reméli, hogy a Ringató mintájára minél több veszprémi óvodát sikerül felújítani a közeljövőben.


Porga Gyula

Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője a 490 millió forintos újjáépítésről elmondta, hogy az épület gazdaságosan üzemeltethető, és az energiatakarékossági szempontok kiemelt figyelmet kaptak a tervezésnél. A beruházás során 10 csoportszobát, 300 adagos főzőkonyhát, és összesen 64 helyiséget alakítottak ki. A csoportszobák déli tájolásúak, és rendelkeznek terasszal, valamint kertkapcsolattal.


Ferenczy Gábor

A projekt során megvalósult az udvar új koncepció szerinti teljes kertépítészeti fejlesztése is: mintegy 31 db fát, 1495 db cserjét és 895 db évelőt ültettek el, és új játszóelemeket helyeztek ki. Az átépített udvar alapterülete bruttó 5691 m2 lett.


Major Ildikó

Az óvoda átépítését nagy izgalommal várták a gyermekekkel - árulta el Major Ildikó, a Ringató Óvoda vezetője. – Nagy ajándék ez nekünk, hiszen igényes és modern körülmények között végezhetjük a munkánkat. Külön érték számunkra a megújult konyha, hiszen ez már egy magasabb minőséget képvisel  mondta.

Az átadó ünnepségen a Nyulacska csoport adott műsort.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás : Vehír.hu