Közgyűlés: új jégcsarnok, kéményseprők, lakásügynökség

Jégcsarnok épülhet a Tüzér utcai sportpálya helyén. Az önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen lakásügynökséget hoz létre. Erről is döntöttek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

Jégcsarnok épülhet a Tüzér utcai sportpálya helyén. Az önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen lakásügynökséget hoz létre. Erről is döntöttek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

A volt Tüzér utcai sportpálya területén épülhet sportcsarnok, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány szeretne tao­létesítményfejlesztési forrásból egy több mint 3000 négyzetméter nagyságú fedett jégpályát kialakítani.

A képviselő­testület tagjai örömmel fogadták a kezdeményezést. Többen is üdvözölték a leendő beruházást, csak arra voltak kíváncsiak, hogy biztosan az említett helyszín a legmegfelelőbb­e, mennyibe kerül a csarnok éves költségvetése, illetve az iskolások továbbra is ingyen korcsolyázhatnak­e majd.

Elhangzott, hogy 90 millió forintos fenntartással számolnak, a gyerekeknek a későbbiekben is biztosítják az ingyenes lehetőséget. Stigelmaier Józsefné azt mondta, örül, hogy a jégpálya elköltözik a Jutasi útról, hiszen a szemben lévő társasház lakói rendszeresen panaszkodnak, hogy az túl hangos.

 

Becze Zoltán, a Veszprémi Jéglovagok edzője tart jégkorongedzést fiatal kapusoknak a Jutasi úti jégpályán

Az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület létrehozza a VESZOL Veszprémi Közösségi Lakásügynökség Nonprofit Kft.­t a tulajdonában lévő 162 bérlakás (ebből 96 szociális bérlakás) kezelésére.

Porga Gyula polgármester közölte, nem szociális lakásügynökséget hoznak létre, hanem lakásügynökséget, melynek szociális és piaci vetülete is van. Veszprémben tovább kell lépni, bővíteni kell a lakásállományt, hogy a városban munkát vállalni szándékozók számára is megoldott legyen a lakhatás.

A képviselő­testület sürgősségi napirendi pontként tárgyalta a kéményseprő­szolgáltatást, melynek ellátása eddig a megyeszékhely feladata volt a megye területén, ez 80 millió forintos veszteséget jelentett az önkormányzatnak. A törvény változásával, az állami és az önkormányzati feladatok szétválásával, elkülönülésével azonban az állam felelőssége a biztonságos működés, amit ezentúl a katasztrófavédelem lát el.

A képviselők többek között döntöttek a Barátság parkban lévő Jutasi úti sporttelep bérleti szerződésének felmondásáról. 

 
Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Balogh Ákos)