Szibériai tigrisek születtek a veszprémi állatkertben

Két szibériai tigris született a veszprémi állatkertben, az állatok nyár közepétől már látogathatók  tájékoztatta szerdán az MTI-t Török László igazgató. A két tigris május végén látta meg a napvilágot, az anyaállat, Kátya nagy odafigyeléssel gondozza a kicsiket.

Két szibériai tigris született a veszprémi állatkertben, az állatok nyár közepétől már látogathatók - tájékoztatta szerdán az MTI-t az állatkert igazgatója.

Török László elmondta, hogy a két tigris május végén látta meg a napvilágot, az anyaállat, Kátya, akinek ők az első kölykei, nagy odafigyeléssel gondozza a fiatal ragadozókat. A kistigrisek, három hónapos korukig csupán anyatejjel táplálkoznak. A szemük a második héten nyílik ki, addig az anyaállat közelében töltik napjaikat.

 

Szása, az apaállat 7 évvel ezelőtt, pár hetes korában érkezett a veszprémi állatkertbe, mára mintegy 200 kilóssá növekedett.

Körülbelül másfél hónap múlva kezdődik meg a két kistigris kiszoktatása a kifutóba, majd ezt követően látogathatják is a két különböző nemű fiatal nagymacskát.

A kistigrisekről szóló hírek az állatkert honlapján és a közösségi oldalán is olvashatók majd.

Forrás: Vehír / MTI