Globális és lokális Vár Ucca

Megjelent a Vár Ucca Műhely 51. száma, amelynek bemutatóját a Dubniczay-palotában tartották csütörtökön.Az új lapszámban  a „Finnugor kulturális főváros 2016” program keretében – Pusztai János vendégszerkesztő a finnugor irodalomból válogatott.

Megjelent a Vár Ucca Műhely 51. száma, amelynek bemutatóját a Művészetek Háza Dubniczay-palotában tartották csütörtökön.

Fenyvesi Ottó, a lap főszerkesztője elmondta, folyóiratuk összeállításának legfőbb szempontja mindig is a magyar irodalom utánpótlásának bemutatása fiatal írók, költők munkái által, valamint a kortárs magyar irodalomból is szívesen válogatnak, főleg barátok munkáiból.

Ezen kívül személyes feladatának tekinti az európai, főleg a közép-európai irodalom bemutatását. Most a „Finnugor kulturális főváros 2016” program keretében Pusztai János a finnugor irodalomból válogatott, ő pedig a mai kortárs Baltikum költői műveiből ad ízelítőt.

 
Rábai Zsanett, Pusztai János és Fenyvesi Ottó

Pusztai János nyelvész kiemelte: 2015-ben Badacsonyban rendezték a 13. finnugor írók kongresszusát és ez alkalomból megjelentették a különböző finnugor irodalmak legszebb 12 versét, amit oda-vissza lefordíttattak mindkét nyelvre, ebből olvasható egy kis válogatás a Vár Ucca Műhelyben.

A bemutató során Rábai Zsanett olvasott fel verseket.

Forrás: Veszprémi 7 Nap