Pannon UniFest másodszorra

Elstartolt az ifjúsági összművészeti fesztivál és verseny, amely idén immár egy teljes héten keresztül nyújt kulturális programokat. Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, fontosnak tartja az önkormányzat és az egyetem közötti jó kapcsolat ápolását.

Elstartolt az ifjúsági összművészeti fesztivál és verseny, amely idén immár egy teljes héten keresztül nyújtja a kulturális programok, szakmai műhelyek és előadások garmadáját.

A hétfő esti nyitóünnepség helyszíne a Pannon Egyetem B aulája volt. Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő, a köznevelési, ifjúsági és sport bizottság elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a második alkalommal életre hívott rendezvény jó úton halad afelé, hogy beírja magát a város hagyományos fesztiváljai közé. Hozzátette: fontosnak tartja az önkormányzat és az egyetem közötti jó kapcsolat ápolását.


Hegedűs Barbara

Szeles József, a fesztivál igazgatója fennkölt gondolatok helyett mindenkit buzdított arra, hogy csemegézzen a programok között. Felhívta rá a figyelmet, hogy a programok nem csupán élvezetesek, de a mindennapi életben is kamatoztatható, sokrétű és hiteles tudással, tapasztalatokkal is szolgálhatnak.


Szeles József

A fesztivált először tavalyt októberben rendezték meg azzal a céllal, hogy hogy a tehetséges, határon innen vagy határon túl élő magyar fiatalok megmutathassák művészeti tudásukat. Amellett, hogy neves szakmai zsűri és a nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak, a versenyzők rengeteg új szakmai tapasztalattal, tanácsokkal és kapcsolatokkal is gazdagodnak. Természetesen nézőként is garantált az élmény.


A látványos művészeti előadások, kisfilmek, hasznos és egyben szórakoztató programok mind a szabadidő értékes eltöltésére szolgálnak. Ráadásul mindezt teljesen ingyen! Idén a Pannon UniFest kísérőrendezvényeként először rendezik meg a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozót.

A megnyitót a Veszprémi Egyetemi Színpad tagjai, Jurák Lili éneke, a Pannon Egyetem Kórusa és Kende Mátyás zongoraművész játéka tette színesebbé.

Forrás: Vehír.hu

A fesztivál részletes programja itt >>