Aprófalvi bölcsőde kapacitásbővítő átalakítása

 
A projekt címe:
"Aprófalvi bölcsőde kapacitásbővítő átalakítása"

A projekt azonosító száma:

TOP-6.2.1-15-VP1-2016-00001

A kedvezményezett neve: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege: 40.000.000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100 %

A projekt zárás időpontja: 2017. május 31.  

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg az Új Széchenyi Terv Terület- és településfejlesztési Operatív Programjának keretében.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projektnek köszönhetően megvalósul az Aprófalvi bölcsőde (Veszprém, Lóczy Lajos u. 22.) infrastrukturális fejlesztése és kapacitásbővítő fejlesztése.

Az épület fő funkciója bölcsőde, amelynek egyik pavilonja egykor egy külön bejáratú konditeremmé lett átalakítva. A tervezett beruházásban a konditerem helyén az eredeti állapot szerinti bölcsődei csoportszobák kerülnek visszaalakításra.

A projekt keretében visszaalakított pavilonban 2 csoportszoba kerül kialakításra, így 24 férőhellyel bővül a bölcsőde. A bővítés eredményeképpen új munkahelyek létrehozása is megvalósul.

A visszaalakításra kerülő pavilonban az alábbi helyiségek kerülnek kialakításra:

  • 2 db gyermekszoba,
  • 1 db gyermeköltöző,
  • 1 db fürösztő,
  • 1 db előtér,
  • 1 db elkülönítő

A projekt átfogó célja a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése. A férőhely bővítés 24 családnál teszik lehetővé az anyák munkaerő-piaci visszatérését.

A munkába állást segítő infrastruktúra fejlesztést célzó beruházások a meglévő intézmények fejlesztésével, új intézményi épületek létrehozásával szolgálják a település lakosságát, a letelepülni szándékozókat, ezáltal munkaerő mobilitás és munkaerő vonzás valósulhat meg, amely gazdasági növekedést eredményezhet.

Az épültek megújítása pedig hozzájárul a település arculatának egységesítéséhez, az életszíntér minőségének javulásához és a kor színvonalának megfelelő energetikai megújítással az energiahatékonyság megvalósításához.


Képi dokumentáció:

 


A felújított bölcsőde