Új orvosi rendelő lesz Kádártán

A Kádártára tervezett új orvosi rendelőről tartott sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester elmondta, a rendelő a Területfejlesztési Operatív Program városi közszolgáltatások bővítését megcélzó, közel 500 milliós keretének egy részéből valósulhat meg.

Péntek délelőtt tartottak sajtótájékoztatót Kádártán a tervezett új orvosi rendelő építéséről.

Brányi Mária, városstratégiai alpolgármester elmondta, az új orvosi rendelő a Területfejlesztési Operatív Program városi közszolgáltatások bővítését megcélzó, közel 500 milliós keretének egy részéből valósulhat meg.

A pályázatot szeptemberben nyújtják be, és körülbelül 33 milliós támogatással kalkulálnak. Az orvosi rendelő új helyszíne a régi művelődési központ lesz.

Brányi Mária hangsúlyozta, az új tervek megvalósításával minden eddigi komfortfokozaton túlszárnyalhatnak, és igyekeznek teljes egészében kiszolgálni a felnőtt-és gyermekellátást: új öltözőt, várót alakítanak ki, és az akadálymentesítést is megvalósítják.

 
Brányi Mária és Czaun János

Ezen kívül babakocsitárolót és gyerekfoglalkoztatót is kialakítanak. Az új orvosi rendelő a tervek szerint hangszigetelt lesz. Teljes energetikai megújítást terveznek: vízszintes, kívülről 15 cm kőzetgyapot szigetelést, valamint a fafödém szerkezet meghagyását.

A kivitelezést jövő év elejére tervezik, a műszaki beavatkozást pedig 3 hónap alatt szeretnék lebonyolítani. Az orvosi rendelő teljes egészében 2018 tavaszára készülhet el.

Czaun János, a gyulafirátóti önkormányzat vezetője elmondta, a kádártaiaknak fontos üggyé vált a művelődési ház felújítása, hiszen évtizedekkel ezelőtt ők maguk építették azt.

Hangsúlyozta, hogy a pályázat feltételeként augusztus elsejétől megszűnik Kádártán az orvosi ellátás, a rendelés helyszíne megváltozik, a betegeknek Veszprémbe kell utazniuk, ha orvosi ellátásra szorulnak.

Kiemelték azt is, hogy Kádártán eddig sem működött önálló háziorvosi praxis, a lakosokat veszprémi orvosok látták el, akik 11 nap rendeltek. Így azoknak, akik nem a megjelölt időpontban jártak orvoshoz, hanem külön megbeszélt időintervallumban utaztak Veszprémbe, nem lesz újdonság a helyszín. Akik az új orvosi rendelő építése alatt nem tudják megoldani a bejárást, azoknak az önkormányzat segíti a városba való bejutást.

Forrás:Vehír.hu