Megújult a Kőbánya utca

Hatvanmillió forintból újult meg a Kőbánya utca, amit szerdán ünnepélyes keretek között avattak fel. Az avatáson Porga Gyula polgármester elmondta: a gépjárműadóból befolyó teljes összeget útfelújításokra költi az önkormányzat.

Hatvanmillió forintból újult meg a Kőbánya utca, amit szerdán ünnepélyes keretek között avattak fel.

Az utca javítása már régóta esedékes volt. Tavaly a Csákány utca és a Pöröly köz újult meg, ahol a csapadékvíz felgyülemlése jelentett problémát, és ezekhez kapcsolódva valósult meg a Kőbánya utca térkövezése – tudtuk meg Halmay Györgytől, a városrész egyéni önkormányzati képviselőjétől.


Porga Gyula és Halmay György az utca lakóival

Az avatáson Porga Gyula polgármester elmondta: a gépjárműadóból befolyó teljes összeget útfelújításokra költi az önkormányzat, ez azonban évente 200-250 millió forint körüli összeget jelent, míg a városban több milliárd forintnyi felújítandó út található, az önkormányzat feladata, hogy a felújítások sorrendjét igazságosan mérlegelve határozza meg.

Az utca lakóit az avatás után vendégül látták egy forró teára, pezsgős koccintásra, illetve abból a nemzeti színű szalagból is mindenki hazavihetett egy darabot, amelynek átvágásával az utca megújulását ünnepelték.

Forrás: Vehír.hu