Vilonyai u. 2/B szám alatti orvosi rendelő megújítása

A projektben vállalt célértékek: 1 db fejlesztett háziorvosi praxis, 1 db felújított rendelő és kiszolgáló helyiségei, illetve a jobb ellátásban részesülő lakosság.

 

A projekt címe:

„Vilonyai u. 2/B szám alatti orvosi rendelő megújítása”

A projekt azonosító száma:

TOP-6.6.1-16-VP1-2018-00004

A kedvezményezett neve:

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

A szerződött támogatás összege:    36 637 894 forint

A Kedvezményezett által vállalt önrész: 9 872 272 forint

A projekt összköltsége:    46 510 166 forint

A támogatás mértéke %-ban: az elszámolható költségek 100 %

A projektzárás várható időpontja: 2020. február 20.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt bemutatása:

A „Vilonyai u. 2/B szám alatti orvosi rendelő megújítása” projekt célja az alapellátás fejlesztése, a jogszabályoknak, egészségügyi szabályzóknak mindenben megfelelő, a lakossági igényeket kielégítő, korszerű, színvonalas infrastruktúrájú rendelő kialakítása volt. A vállalt célértékek: 1 db fejlesztett háziorvosi praxis, 1 db felújított rendelő és kiszolgáló helyiségei, illetve a jobb ellátásban részesülő lakosság (száma: 421 fő, a bejelentkezettek száma szerint 1008 fő).

A Vilonyai u. 2/B. szám alatti, 4094/3/A/65. helyrajzi számú ingatlanon lévő rendelő egy 1989-ben épült négyemeletes panelház földszintjén található 119 m2-en.

A szerkezetileg jó állapotú épület energetikai korszerűsítése mellett az akadálymentesítés is megtörtént, ahogy az elavult épületszerkezetek és hálózatok: belső padlók, falburkolatok, belső ajtók, elektromos hálózatok, gépészeti rendszer, szaniterek elbontása és újraépítése is.

A komplex felújítás része volt a homlokzati nyílászárók cseréje, műanyag szerkezetű, háromrétegű, hőszigetelő solar üvegezésű ablakok beépítésével, illetve a födém 15 cm vastagságú ásványgyapot hőszigetelésével.

Az orvosi rendelő számára egy új fűtési kör készült a szükséges szerelvényekkel. Az új kazán a meglévő helyére kerül a teakonyhában. A hűtést inverteres multi split berendezések végzik majd.

A rendelő hátsó (fertőző betegeket fogadó) bejáratánál előtér, kézmosó, szolgálati WC épült. A női vizesblokk egyben akadálymentes WC lett, egy teakonyha, babakocsi-tároló és öltöző is helyet kapott a rendelőben. Az új elrendezés a helyiségek tájolása és az akadálymentesítés szempontjából is kedvezőbb kialakítást eredményez.

Az épület előtt akadálymentes parkolót készített a kivitelező.