Újdonságokkal indul a 2019-es virágosító verseny

Tizenegyedik alkalommal és több támogatóval indul el idén a városi környezetszépítő verseny, melyre három kategóriában várják a nevezéseket. Cél, hogy a Virágos Veszprém 2023-ra országos hírű legyen.

Tizenegyedik alkalommal és több támogatóval indul el idén a városi környezetszépítő verseny, melyre három kategóriában várják a nevezéseket. Cél, hogy a Virágos Veszprém 2023-ra országos hírű legyen.

Tizenegyedik alkalommal hirdetik meg idén a városszépítő versenyt Veszprémben, melyre három kategóriában várják a nevezéseket:

  • panel- és tömbházak az épület körüli közterülettel,
  • családi vagy sorházak udvarral, előkerttel,
  • illetve erkélyek.

A virágosítók versenyéről hétfő reggel tartott sajtótájékoztatón Jung Edina és Kavalecz Tibor szervezők elmondták: idén újdonság, hogy az eredetileg helyi civilek által felkarolt versenyt már a veszprémi önkormányzat, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a Bakony-Balaton Régió Ifjúságért Alapítvány támogatja.

Ennek köszönhetően a korábban Virágos Városért nevű verseny Virágos Veszprém néven fut tovább, és a támogatásnak köszönhetően az oklevelek és a plakettek kiosztása mellett a győztesek pénzdíjazásban is részesülnek. További újítás, hogy 2019-ben abszolút győztest is hirdetnek. Idén összesen 100 emléklapot és 60 emlékplakettet szeretnének kiosztani.

A civilekből álló zsűri szeptemberig járja a várost, mely során szemrevételezik a helyi kerteket, közterületeket és erkélyeket.

– Cél, hogy 2023-ra, az EKF program évére a verseny országos hírű legyen, és Veszprém virágozzon

 mondta Kavalecz Tibor.

 
Kavalecz Tibor, Szalay Zsolt, Jung Edina és Ovádi Péter

Ovádi Péter parlamenti képviselő elmondása szerint szívesen állt a kezdeményezés mellé, hisz a tapasztalatok azt mutatják, hogy a verseny által nem csak egy-egy kert és a város lesz egyre virágosabb, hanem a közösségek is formálódnak. "Oda, ahol szép a környezet, a lakosok is szívesebben mennek”  mondta.

Szalay Zsolt, Bakony-Balaton Régió Ifjúságért Alapítvány képviselője kiemelte, alapítványuk régóta működik együtt és támogat veszprémi civil szervezeteket, és örömmel vették az együttműködési megkeresést, hisz elkötelezettek a veszprémi zöldfelületek fenntartásáért és bővítéséért.

Forrás: Vehír.hu
(Kép: Kovács Bálint)