Jövőre már úszhatunk Veszprémben

Miként állnak a Modern Városok Program fejlesztései? – erről tartott átfogó és részletes sajtótájékoztatót csütörtökön a városházán Hegedűs Barbara alpolgármester. A programban 13 projekt van, és közel 130 milliárd forint értékben fejleszt az önkormányzat.

Miként állnak a Modern Városok Program fejlesztései? – erről tartott átfogó és részletes sajtótájékoztatót csütörtökön a városházán Hegedűs Barbara alpolgármester.

A programban 13 projekt van, és közel 130 milliárd forint értékben fejleszt az önkormányzat. Az alpolgármester elmondta, hogy ezek a gazdaságot, a közlekedést, a kultúrát és a sportot érintő beruházások. Ez a négy kiemelt csoport, amelyen belül a különböző projektek megvalósulnak majd.

– Amit leginkább kiemelnék, az a veszprémi uszoda, amelyet várhatóan 2021 elején ad át a város. A beruházás összesen 11 milliárd forintból valósul meg – mondta Hegedűs Barbara.

A kulturális fejlesztések kapcsán beszélt az állatkerti munkálatokról, melyek java már megvalósult, de még az oktatóház és a rendezvényépület várat magára. Ezekben a beruházásokban az MVP-s pénz mellett uniós források is érkeznek.

Az önkormányzat a múlt héten megkapta az új tornászgyakorló építéséhez a többletforrást az államtól

– Az elmúlt időszak ismert történései nem állították meg a programot – jelentette ki az alpolgármester, aki elárulta: több mint egymilliárd forintból már idén nyáron elindulhatnak a kivitelezések.

A kulturális fejlesztések kapcsán szó esett a Csermák Antal Zeneiskola belső megújításáról is: itt a kivitelezések ugyancsak nyáron kezdődhetnek, és reményeik szerint a 2021/2022-es tanévet már a felújított intézményben kezdhetik a tanulók.

Ezekkel párhuzamosan az úgynevezett iparos park projekt a legnagyobb vállalkozás, amely két fő területen történik: a VKSZ Zrt. fejlesztési területén és a Jendrassik-Venesz iskolában. Minderre a kormány 3,5 milliárd forintos többletforrást szán, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövő év végére elkészülhet a beruházás.

Hatalmas munka a Petőfi Színház rekonstrukciója is, amely ugyancsak több ütemben valósul majd meg.

Hosszú előkészítési szakasz vége felé jár a város, hiszen először a régi zeneiskola épülete és környékének megújítása várat magára, majd a színház épülete is új köntöst kap.

– Bízunk benne, hogy az épületen az eredeti, történelmi hagyományokat megtartva egy modern komplexumba költözhet majd vissza a színház egésze – fogalmazott Hegedűs Barbara. A munkálatok 2021 elején kezdődhetnek.

Komoly infrastrukturális fejlesztések szerepelnek a Modern Városok Programban. Az alpolgármester az Aranyos-völgyhíd fejlesztéséről szólt és impozáns látványtervet is mutatott. Olyan hidat szeretne a város, amely illik a városképbe és a Séd-völgyet minél kevésbé zavarja meg. Ahogy mondta: olyan hidat sikerült megterveztetniük, amely egyszerű, elegáns, mégis modern. A hídon legkorábban 2023 végén járhatunk majd.

Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Pesthy Márton)