Jól halad az aszfaltozás és a járdaépítés a Pápai úton

Jelenleg a Pápai úton a Táncsics és a Semmelweis utcák közötti szakaszon aszfaltoznak, emiatt jelentős fennakadásra kell számítania a közlekedőknek: az autósok sebességkorlátozás és félpályás, jelzőőrös irányítás mellett haladhatnak.

Jövő tavaszra újul meg a megyeszékhely közlekedésében meghatározó Pápai út.

Csik Richárd önkormányzati képviselő, városstratégiai és városmarketing bizottsági elnök a helyszínen elmondta, az elmúlt években kezdődött fejlesztéssorozatban megújultak és megújulnak az északi iparterület és a Dózsaváros legforgalmasabb útjai.

Jelenleg párhuzamosan folyik a Pápai út teljes megújítása és a Kistó utca burkolatának felújítása.

Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője kitartást kért a lakóktól a kivitelezési munkálatok és az ezzel járó forgalomkorlátozások miatt, egyben köszönetet mondott a városfejlesztési irodának és a kivitelezőnek, hogy a lakók észrevételeit a fejlesztésnél figyelembe vették. Hozzátette, a veszprémiek 21. századi minőségű utat vehetnek birtokba jövő tavasszal.

 

Halmay Gábor és Csik Richárd

Liszi Zoltán, a Strabag építésvezetője kérdésünkre elmondta, a közelmúltban befejezték a Csatár-hegyi körforgalomtól a Henger utcáig tartó szakaszon az útfelújítást.

Kiemelte, ma a Pápai úton a Táncsics és a Semmelweis utcák közötti szakaszon aszfaltoznak, emiatt jelentős fennakadásra kell számítania a közlekedőknek: az autósok félpályás, jelzőőrös irányítás mellett haladhatnak.

Az építésvezető hozzátette, építik a járdákat, és elkészültek a buszmegállók betonozásával is a Pápai úton, valamint várhatóan augusztus közepéig mintegy egy kilométeren kap aszfaltréteget a Pápai út.

Miután jelentős forgalom mellett végzik a szakemberek a munkálatokat, így a közlekedőktől azt kérik, körültekintéssel, és a sebességkorlátozásokat betartva haladjanak.

A Pápai út felújítását az önkormányzat az európai uniós TOP-programban elnyert forrásból finanszírozza, a beruházás bruttó 1,1 milliárd forintba kerül.


Forrás: Napló-Online.hu
(Kép: Nagy Lajos)