Díjazták a Házasság hete rajzpályázat munkáit

Kihirdették annak a rajzpályázatnak az eredményeit, amit az idei Házasság hete programsorozat keretében írtak ki. A díjazottakat a Veszprém TV műsorában mutatták be. A pályázatra közel 200 rajz érkezett, idén már nem csak Veszprémből.

Anya, apa, a kisgyermekek és a digitális világ elemei is megjelentek a rajzokon

Kihirdették annak a rajzpályázatnak az eredményeit, amit az idei Házasság hete programsorozat keretében írtak ki.

A díjazottakat idén a pandémia miatt nem személyesen, hanem az online térben és a Veszprém TV műsorában mutatták be.

A pályázatra közel 200 rajz érkezett, idén már nem csak Veszprémből.

„Mi az?” - kérdezte Vén Rigó.
„Tavasz” - felelt a Nap.
„Megjött?” - kérdezte Vén Rigó.
„Meg ám!” - felelt a Nap.

„Szeretsz?” - kérdezte Vén Rigó.
„Szeretlek!” - szólt a Nap.
„Akkor hát szép lesz a világ?”
„Még szebb és boldogabb!”

Szabó Lőrinc Tavasz című verse volt a témája a Kukkantó Egyesület által meghirdetett rajzpályázatnak, ami immáron hagyományos eleme a Házasság Hetének Veszprémben.

Idén a járvány miatti szűk lehetőségek a digitális térbe szorították ezt a programelemet is, azonban így is közel 200 pályamű érkezett, amit szakmai zsűri értékelt.

Somogyi Eszter, a Szent Margit óvoda vezetője, Csík Richárd festőművész és Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatójának asztalára szinte az összes veszprémi óvodából és általános iskolából érkezett rajz, idén pedig már Pápáról és Fejér megyéből is küldtek be alkotásokat.


Körmendi Júlia alkotása

Hegyeshalmi László, a zsűri elnöke videóüzenetében az értékelés után kihangsúlyozta, nagyon jó látni, hogy a gyermekek ilyen nyíltan mutatják be a közvetlen életükben szerzett élményeket. Számos családi jelenetet örökítettek meg, emberi kapcsolatokat, kirándulások élményét rajzolták meg. Kiemelte, érdekes látni évről évre, hogy hogyan változik a gyermekek vizuális látásmódja, hogyan jelennek meg a modern kor eszközei a rajzokon is.

A technológia, amivel a gyerekek elkészítették a rajzokat, a legkülönfélébbek voltak, érkeztek festmények, montázsok, ceruza- és zsírkrétarajzok is.

A legfiatalabbak között Riz Emmát díjazta a zsűri, Tóth Gergőt a nagycsoportosoknál, az első és második osztályosok között Fekete Dávidot, a harmadik és negyedik osztályosok között pedig Körmendi Júlia alkotását értékelték a legmagasabban.


Tóth Gergő a nagycsoportosoknál végzett az első helyen rajzával

A zsűri csoportos különdíjjal jutalmazta a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégium gyermekeit.

A díjazottak jutalmát is aszerint próbálta a Kukkantó Egyesület összeállítani, hogy az segítse a kreativitásuk kibontakoztatását, így különböző ehhez szükséges eszközöket adnak a gyerekeknek.

A rajzpályázathoz kapcsolódóan Porga Gyula polgármester is rövid videós üzenetben mondta el gondolatait, amelyben kiemelte, a legfontosabb az, hogy a gyerekek foglalkoztak, elgondolkodtak ezen a témán. Reményét fejezte ki, hogy a jövő évi Házasság hetén már személyesen is tud majd gratulálni a legtehetségesebb gyerekeknek az akkori rajzpályázat eredményhirdetésén.

Az alkotásokat azonban így is megtekintheti bárki a Házasság hete közösségi oldalán, vagy a visszanézhető Kukkantó című műsorban.

 
 
 
Forrás: Vehír.hu