Új csarnokkal bővült a Valeo-Siemens Veszprémben

A Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. 4000 négyzetméterrel növelte veszprémi üzemcsarnokát. Az 1000 főt foglalkoztató, járműalkatrészeket gyártó vállalat hosszútávon tervez Veszprémmel.

Kedd délelőtt adták át a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. új üzemrészét a Videoton Ipari Parkban. A 4000 négyzetméteres csarnokbővítéssel a vállalat immár 22 000 négyzetméteren gyárthat alkatrészeket napjaink piacvezető elektromos járműveihez.

 
A Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. 4000 négyzetméteres üzemcsarnoka

Sebők Balázs ügyvezető igazgató a szalagátvágás előtt felidézte, a kezdetekben 80 fővel, a Valeo veszprémi gyárának telephelyén tevékenykedtek elektromos és hibrid járművek számára fedélzeti töltők gyártásának indításával. 2018 augusztusában megnyitották a Videoton Ipari Park területén első gyártő üzemüket, ahol azóta is folyamatos építkezés zajlik.

„A mai napig közel 18 000 négyzetméteren gyártottuk piacvezető termékeinket német, svéd, amerikai, kínai és angol járműgyártó vállalatok számára. A mostani 4000 négyzetméteres csarnokbővítéssel az immár közel 1000 főt foglalkoztató vállalatunk újabb mérföldkőhöz érkezett” – mondta.


Sebők Balázs, a Valeo-Siemens eAutomotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

Kiemelte, köszönettel tartoznak Veszprém városának, a Pannon Egyetemnek és a Szakképző Centrumnak, hiszen dinamizmusuk folyamatosan támogatja vállalatuk gyarapodását.

Hangsúlyozta, a Valeo-Siemens cégcsoportnak a jövőben is komoly tervei vannak Veszprémmel.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében a város és a vállalat kapcsolatáról beszélt: ahhoz, hogy teljesüljön Veszprém azon víziója, hogy 2030-ra Európa legélhetőbb városai közé kerüljön, elengedhetetlen a Valeo-Siemenshez hasonló cégek erősödése. „Kulcsfontosságú, hogy egy ilyen cég egy ekkora léptékű beruházással csak akkor tud sikeres lenni, ha ehhez az alapokat is biztosítani tudjuk. A város és a cég közösen gondolkozik a jövőről, így a kettő egymást erősíti” – fogalmazott.


Porga Gyula polgármester

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter hangsúlyozta, dicséretes, hogy a jelenlegi pandémia okozta gazdasági válságból a cég fejlesztéssel kíván előre lépni. "A Valeo-Siemens sikeresen tudta kihasználni a kormánydöntéseket és támogatásokat, amellyel a helyi munkaerőt és beszállítókat támogatja."

(A cég tavaly 597 millió forint értékben fektetett be, amihez 287 millió forintot meghaladó állami segítséget kapott – a szerk.)


Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője

A Videoton Ipari Park vezérigazgatója, Sinkó Ottó a csarnokbővítéssel kapcsolatban elmondta, a beruházás gazdasági jelentősége beláthatatlan és potenciálja óriási, hiszen „az itt dolgozó 1000 ember munkája hatalmas lökést tud adni magyar GDP-nek."

A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy csarnokbővítést mindvégig példaértékű, hatékony, gyors és rugalmas összefogás jellemezte a vállalat, a város, a kormányhivatal és a hatóságok részéről.

 

 

Forrás: Vehír.hu
Kép: Kovács Bálint