Átadták a veszprémi sajtódíjat

A járványhelyzet miatt az online térben mutatta be Porga Gyula polgármester a veszprémi Szabad Sajtó díj kitüntetettjét. A díjat idén Marton Attila, a Napló újságírója kapta.

Marton Attila, a Napló újságírója kapta idén a Szabad Sajtó díjat Veszprémben

A járványhelyzet miatt idén az online térben mutatta be a polgármester a Szabad Sajtó díj kitüntetettjét. 

A díjat hagyományosan minden évben a március 15-i ünnep alkalmából adják át a veszprémi médiában dolgozó újságírónak, riporternek.

Marton Attila a Pécsi Tudományegyetem szabadbölcsész szakán végezte felsőfokú tanulmányait. Kezdetben külső munkatársként dolgozott, 2014 januárja óta tagja a Napló szerkesztőségének. Tanult, művelt, intelligens újságíró. Számos különböző területen mozog otthonosan, közéleti, gazdasági és kulturális témákról egyaránt ír. Figyelemmel kíséri a veszprémi önkormányzat munkáját, a városban történt eseményeket, fejlesztéseket. Erőssége a tudósítás, talán ez a műfaj áll hozzá a legközelebb. Alapos, korrekt, tényszerű, tárgyilagos, röviden és precízen fogalmaz. Tiszta, pontos kéziratok kerülnek ki kezei közül. Megbízható, minden helyzetben lehet rá számítani. 2015-ben vehette át a Kovácsi Objektív díjat. 2018-ban a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet jubileumi ünnepségén a Magyarságért Érdemrend kitüntetésben részesült. A balatonalmádi polgárőr egyesület 2018-ban a polgárőrség munkájának hiteles és pontos bemutatásáért Szent László emlékplakettel tüntette ki.

2021-ben Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere az információszolgáltatás területén végzett kimagasló szakmai munkája elismeréseként Marton Attila részére Szabad Sajtó díjat adományozott.

Forrás: Vehír.hu