Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (2021–2027)
 

Veszprém fenntartható városfejlesztési stratégiája a 2021–2027-es európai uniós finanszírozási ciklus kiemelt jelentőségű háttérdokumentuma, egyben a város általános helyzetképének és középtávú céljainak komprehenzív összefoglalása.

Célja Veszprém fejlesztési irányainak jól megalapozott azonosítása, a kínálkozó szükségleteknek és lehetőségeknek megfelelő beavatkozási javaslatok megfogalmazása, valamint a kapcsolódó területi tervezési és európai uniós finanszírozási elvárásoknak megfelelő dokumentáció összeállítása öt kiemelt területen: a prosperáló, a zöldülő, a digitális, a megtartó és a kiszolgáló város dimenziójában.

Letölthető dokumentum:

icon Veszprém MJV Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája (2021-2027) (11.02 MB)

 

Fenntartható Városok – Több mint zöld! – Kultúra és fenntarthatóság

Ebben a videóban a kultúra és fenntarthatóság kapcsolódási pontjait járjuk körül, ennek során a témakör innovatív megoldásait, jelenleg zajló programjait és kezdeményezéseit kívánjuk bemutatni.

(A képre duplán kattintva teljes képernyős lejátszásra vált)   

0:06 – 24:54-ig  Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben az idén januártól kezdődő EKF program részleteit és az ehhez kapcsolódó, jelenleg is folyamatban lévő beruházások fenntarthatósági szempontjait ismerhetjük meg.