Véget ért a 9. Bakony Expo

Nagy érdeklődés kísérte a 9. Bakony Expót, amely vasárnap kora este ért véget. A hagyományoknak megfelelően a vásár utolsó napjának délutánján átadták a közönségszavazás díjait négy kategóriában.

Vásár nagy érdeklődéssel és gazdag programkínálattal

Idén is nagy érdeklődés kísérte a Bakony Expót, amely vasárnap kora este ért véget. A hagyományoknak megfelelően a vásár utolsó napjának délutánján átadták a közönségszavazás díjait négy kategóriában.

Az expó legszebb standja címet a kézműves csokoládét árusító Rimóczi-Art Kft. kapta, a látogatók kedvenc terméke a zakuszka lett, az elismerést Szabó Szilvia vehette át.

A látogatók kedvenc kiállítója idén a Szamarasház Sajtműhely lett, míg a különdíjat Tornyos Balázs és a Tornyos barbecue érdemelte ki.

Az elismeréseket Brányi Mária alpolgármester, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Sövényházi Balázs, a rendezvény ötletgazdája, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke adta át.

A látogatók több mint 160 termelővel és kézművessel találkozhattak a rendezvény három napján a Veszprém Arénában. A Bakony Expo emellett számos kísérő- és gyermekprogrammal várta a vendégeket.

Szombaton és vasárnap délidőben a Nagymama Portáján muzsikaszó mellett ismerhették meg az érdeklődők a vásár idei fő tematikáját jelentő méz felhasználásának lehetőségeit Kocsis Bálint mesterszakács interaktív előadásában.

Az erdélyi Gyimesből érkező vendégek hagyományaikat, finomságaikat, táncaikat mutatták be szombaton.

Sokan voltak kíváncsiak a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány kutyás bemutatóira is.

A látogatókat zenés-táncos mesejáték-előadás és villámsokadalom is szórakoztatta, valamint hasznos információkhoz juthattak a Laczkó Dezső Múzeum Méz-Méh-Méhészet interaktív foglalkozásán.

A legkisebbeket az állatsimogató jószágai – nyuszik, malacok, kacsák, libák, kecskék és bárányok –, valamint futóbiciklipálya, karikahorgászat, célbalövészet és egyensúlypróba is várta.

Képgaléria itt >>

Forrás: Napló
Kép: Pesthy Márton