V-Bike és más közlekedésfejlesztések a napirenden

Kezdetben tíz töltőállomással és száz elektromos rásegítésű kerékpárral jövő tavasszal indul a megyeszékhelyen a V-Bike, az új közbringarendszer. Lakossági fórumot tartottak a Városházán.

Kezdetben tíz töltőállomással és száz elektromos rásegítésű kerékpárral jövő tavasszal indul a megyeszékhelyen a V-Bike, az új közbringarendszer.

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) a városházán hétfőn tartott lakossági fórumon elmondta, a V-Bike elnevezésű közbringarendszert két európai uniós forrásból finanszírozzák.

 
Brányi Mária alpolgármester

Takács Zoltán, az önkormányzat stratégiai irodájának projektkoordinátora elmondta, városszerte tíz töltőállomást – ezek száma a jövőben bővülhet – és 150 dokkolót hoznak létre, és a rendszerben száz pedelec (elektromos rásegítésű kerékpár) lesz kölcsönözhető.

Állomás létesül a Kossuth utcán, a Barátság parkban, a Kálvin János parkban, a Balaton Plazánál, az állatkert parkolójában, az Erzsébet sétányon, a Kiskuti csárdánál, a Cholnoky-lakótelep északi szélén, a Rózsa utcában és a Deák Ferenc utcában.

A közbringarendszer 2023 májusában indul, a fejlesztés csaknem 250 millió forintba kerül. 

 
Takács Zoltán projektkoordinátor

Dulicz László, a Mikro-line Kft. ügyvezetője a város közlekedésfejlesztési terveiről beszélt. Kiemelte, az önkormányzat célja a fenntartható városi közlekedés kialakítása, ezt szolgálja a közbringarendszer és a tervezett parkolás-irányítási rendszer bevezetése is.

A szakember több olyan projektről beszélt, amelynek a tervei elkészültek, és az önkormányzat a Modern városok program keretében valósíthatja meg a fejlesztéseket. 

A József Attila utcában zárt csapadékvíz-elvezetési rendszer épül ki, és a teljes útfelület megújul a tervek szerint. A Jutasi és a Kopácsi utca kereszteződését körforgalommá alakíthatják át.

A Kemecse utcában a mostani rendezetlen parkolási helyzetet megoldva 74 parkolóhelyet alakítanak ki csapadékvíz-elvezetéssel, a jelenlegi növényállomány megóvásával.

Teljes egészében megújulhat a Kiskőrösi utca, míg a Veszprémvölgyi utca a régi vidámparknál lévő parkolóig újul meg az elképzelések szerint.

Szintén korszerűsíthetik a Szent István utcát, valamint megújulhat a Giricses lépcső is.

 
Forrás: Napló
Kép: Penovác Károly
 
Veszprém TV   
                      A képre duplán kattintva teljes képernyős lejátszásra vált