Szülők, nevelők jótékonysági összefogása a Dózsavárosban

Néhány év Covid-kényszerszünet után ismét megtartották a dózsavárosi Vadvirág Óvoda jótékonysági bálját, amelyen a befolyt összeget az intézmény környezetének szebbé tételére fordítják majd.

Néhány év Covid-kényszerszünet után szombat este ismét megtartották a dózsavárosi Vadvirág Óvoda jótékonysági bálját, amelyen a befolyt összeget az intézmény környezetének szebbé tételére fordítják majd.

A Vadvirág Óvoda idén jubilál, ugyanis fennállásának 50. évfordulóját ünnepli, alapítványuk pedig már 22 éve támogatja az intézmény működését, fejlődését, nem csak a fejlesztések tekintetében, hanem közösségépítő szempontból is.

A szombati bálon viszont mindkettőt sikerült támogatni, mármint az óvoda környezetének fejlesztését, valamint az intézmény által érintett közösségeket is.


A szülők-nevelők báljának bevételét ugyanis az óvoda környezetének szebbé tételére fordítják majd, miközben a kisgyermekek családjai jó hangulatban közelebbről is megismerkedhettek egymással.

A bált idén már a tizennegyedik alkalommal szervezi meg a Vadvirág Alapítvány, a korábbi években sajnos a koronavírus-járvány miatt ez elmaradt.


A megnyitón Lattenstein Jánosné intézményvezető az előbbiek mellett azt is kiemelte, hogy időről időre készülnek olyan programokkal, amelyek a csak a gyerekeknek szólnak, vagy közösen a családjukkal, de akad olyan is, amikor csak a felnőtteknek, a szülőknek szerveznek eseményt, hogy ők is közelebb kerüljenek egymáshoz az alapítvány segítségével.


A szombati bál pontosan ilyen alkalom volt, amelyen részt vett Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője is, aki köszöntőjében kiemelte, ő is kisgyermekes családanya, így pontosan tudja, milyen bizalmat jelent, amikor egy szülő gyermekét reggelente otthagyja az óvodában. Ehhez pedig szoros kapcsolatra van szükség a nevelők és a szülők között, ez a bál kiváló alkalom arra a Dózsavárosban, hogy ezt erősítsék.

Az est így vette kezdetét, ahol a zenéről a helyi fiatalokból álló Írisz zenekar gondoskodott.

 
Forrás: Vehír.hu
Kép: Domján Attila