Örömzene és tánc a Jutasi KözTéren

Az Érseki Főiskola az EKF programok keretében kultúrtörténeti előadást és zeneterápiás, illetve táncfoglalkozásokat tartott a közelmúltban. Áprilisban meseterápiás és LEGO foglalkozással folytatódik a programsorozat.

A Veszprémi Érseki Főiskola az Európa Kulturális Fővárosa programok keretében kultúrtörténeti előadást és zeneterápiás, illetve táncfoglalkozásokat tartott 2023. március 31-én és április 1-jén.

A zenetörténeti előadást Erdélyi Ágnes, a Veszprémi Vegyeskórus karnagya tartotta. Élvezetes előadásában visszatekintett a város korai zenetörténetének jellegzetességeire, a verbunkos zenétől az autentikus népzenén át az egyházi zenéig, majd részletesen bemutatta az elmúlt évtizedek zenei életét Veszprém városában.

Az előadást zenei részletek színesítették, és képekben idézte fel az előadó a múlt fontosabb eseményeit és szereplőit.

Ezt a programot két terápiás foglalkozás követte, Fülemile Judit mentálhigiénés szakember és zeneterapeuta különleges zenei eszközök megszólaltatásával segített a résztvevők személyiségének feltárásában, lelkiállapotok megszólaltatásában.

Másnap délelőtt a szenior örömtánc terápiás módszerével ismerkedtek meg az érdeklődők. Utassy Beatrix mentálhigiénés szakember és szeniorörömtánc-oktató két csoportban mozgatta meg a közönséget.

A jelenlévők jó hangulatban, felfrissülve, feltöltődve köszöntek el a rendezvényekről.

A programok április 14-én és 21-én, pénteki napokon folytatódnak

Nagy-Kalmár Szilvia április 14-én meseterápiás foglalkozásokat tart, április 21-én pedig Dr. Kaszás Ágnes vezetésével LEGO foglalkozással zárul a négy napos rendezvénysorozat.


Forrás: Érseki Főiskola