Díjjal ismerték el a helytörténeti munkát

Példa nélküli értéket állított elő, Hadnagy László-díjjal ismerte el az önkormányzat Károlyi Ildikó Gyulafirátóton végzett több évtizedes helytörténeti munkáját.

Helytörténeti kutatásaiért Hadnagy László-díjjal ismerte el az önkormányzat Károlyi Ildikót. Az elismerést szombaton, a XXXI. Rátóti napon adták át.

 

Az elismerést Porga Gyula adta át Károlyi Ildikónak, akit Katanics Sándor
virágcsokorral köszöntött

A veszprémi közgyűlés Gyulafirátót városrész kulturális életének fellendítéséért, a gyulafirátóti közösségek formálásáért, fenntartásáért, a helyi identitás erősítéséért, Gyulafirátót hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként tüntette ki a díjra helyiek által jelölt Károlyi Ildikót. 

Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) arról beszélt, a díjjal annak mondanak köszönetet, aki kiemelkedően sokat tett a közösségért, és az elismerés révén a helyiek előtt példaképpé is válik a kitüntetett. 

Katanics Sándor, a városrész önkormányzati képviselője azt emelte ki, Károlyi Ildikó – akit több százan jelöltek a díjra – példa nélküli értéket állított elő a településrész életében. 

Károlyi Ildikó hosszú évek óta végez helytörténeti kutatásokat Gyulafirátóton. Igyekszik minden információt összegyűjteni a településrész múltjáról, kutatásai eredményeit megosztja az érdeklődőkkel, információi mindig hitelesek, mélyrehatók és alaposak. A településrészen több helytörténeti sétát is vezetett, valamint többször tartott helytörténeti előadást a településrész különböző rendezvényein. Emellett helyi kiadványok és könyv megjelenésében is nagy szerepet vállalt.


Forrás: Napló
Kép: Marton Attila