Táncos flashmobbal ünnepelték a gyerekeket

Országos akciót szervezett szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: táncos flashmobbal ünnepelték a gyerekeket több mint félszáz településen, köztük Veszprémben is.

Országos akciót szervezett szombaton a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom: táncos flashmobbal ünnepelték a gyerekeket több mint félszáz településen; Veszprémben a Kolostorok és kertekben is.

Héthelyi Réka, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom veszprémi szervezetének vezetője érdeklődésünkre elmondta, 2019-ben szervezték meg először az eseményt – a nagy országos gyerekemelést 2018 óta rendezik meg –, akkor Böjte Csaba ferences rendi szerzetes felhívására az ország több pontján egyszerre emelték fel a gyerekeket.

A fő üzenet az, hogy családban élni jó, és Kopp Mária orvos, pszichológus gondolata volt, hogy tegyük lehetővé, hogy a kívánt gyermekek megszülessenek.

Kiderült, idén a hagyományon annyiban változtattak, hogy egy flashmobbal készültek, amely egy népi gyermekjáték köré szerveződött. A játékot Varga István vezette, amelynek végén a magasba emelték a gyerekeket. Nem mellékesen a flashmob főszereplői a Kis-Bakony Táncegyüttes táncosai voltak.

 

Táncos flashmobbal ünnepelték a gyerekeket Veszprémben

Megtudtuk, tavaly több mint ötven helyszínen, tízezernél is több gyereket emeltek fel szüleik. Az idei villámcsődületben Zalaegerszegtől Szegeden és Budapesten át Nyíregyházáig érkeztek jelzések, de például Szerencs, Szentes és Kelebia is csatlakozott az akcióhoz.

Ugyanakkor határon túli városokban, Dunaszerdahelyen, Nagyváradon, Csíkszeredában és Zentán is megrendezték a zenés-táncos-gyerekemelős villámcsődületet.

Forrás: Napló
Kép: Nagy Lajos