Átadták a 2023. évi Véghely-díjat

Dr. Fejes István, Veszprém aljegyzője kapta idén a Véghely-díjat. Az elsimerést június 30-án, a köztisztviselők napján adták át a hivatali dolgozónak.

Dr. Fejes István, Veszprém aljegyzője kapta idén a Véghely-díjat. Az elsimerést június 30-án, a köztisztviselők napján adták át a hivatali dolgozónak.

Dr. Fejes István a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett 1977-ben, majd 1983-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem állam- és jogtudományi karán, a jogi szakvizsgáját 1986-ban teljesítette.

A közigazgatásban kezdett el dolgozni, előbb a Városi Tanács Igazgatási Osztályán, majd a Veszprém Megyei Illetékhivatalnál. Ugyan később elhagyta a köztisztviselői pályát – több helyen, így rövidebb ideig a Kisiparosok Országos Szervezeténél, azután a Forrás Takarékszövetkezetnél is dolgozott –, munkájából adódóan mindig az állampolgárok, a vállalkozók, az ügyfelek segítése, ügyes-bajos dolgainak intézése maradt a feladata. A hivatalhoz 2008-ban csatlakozott ismét, ahol előbb általános igazgatási csoportvezetőként, 2011 májusától pedig a közigazgatási iroda vezetőjeként, majd júniustól egyben aljegyzőként is dolgozik.

Tevékenysége a kezdetektől rendkívül szerteágazó. A közvetlen hatósági döntéshozatalon túl – sok más munkaterület mellett – a sokszor kényes birtokvédelem, a hozzátartozók számára meghatározó anyakönyvi és hagyatéki terület irányítása is speciális felkészültséget igényel. Felelős a hivatal iratkezeléséért és a mindenkori országos, uniós és a helyi választásokhoz kapcsolódó többletfeladatokból is mindig kivette a részét.

Munkájában mindig pontos. Jogászi precizitással mérlegel minden leírt szót vagy gondolatot. Fáradhatatlan lelkesedéssel fordul a minél bonyolultabb közigazgatási jogesetek felé.

Vezetőként példamutató kapcsolatot ápol közvetlen kollégáival. Munkatársaiért, a meghozott döntésekért minden szituációban kiáll. Nem egy alkalommal magánéleti problémák orvoslásában, bonyolult élethelyzetek megoldásában is szívesen segítette környezetét egy-egy jogi tanáccsal, vagy egyszerűen emberséges hozzáállásával.


Forrás: Vehír.hu